19 Mart 2012 Pazartesi

Çiğköfte Partisi - Ne Giydim?

Cumartesi akşam teyzemlerde çiğköfte partisindeydik:) Eşim Şanlıurfa'lı olduğu için bir araya geldiklerinde mutlaka ya yumurtalı köfte ya da çiğköfte yapılır. Ben yiyemiyorum o ayrı mevzu. Sevemedim nedense, acıyla da çok aram yok ondan belki de. Ama içli köfte olsa, bak ona hayır dememm:)


Akşam fotoğrafları, resimler karanlık biraz. Şalı Urfa'dan almıştım, Bedesten diye şalların satıldığı turistik bir çarşısı var, oradan. Her yerde var aynısından.



Kırmızı eteğim, indirimdeki son parçalar yazımda anlatmıştım, batikten indirimden aldım, duruşunu çok sevdim. Etekler yerlere kadar uzun olunca çok tatlı duruyo ama namaz meselesi var:)



Çiğköftenin buzla yoğrulduğunu biliyor muydunuz? Bütün malzemeleri koyup yoğurdu teyzem,sonra bulgur ekleyip yoğurmaya devam etti daha sonra da aşağıda gördüğünüz gibi yeşillik ve buz.


Sizin de takınca sürekli giydiğiniz, kullandığınız şeyler var mı? Ben bu siyah çantayı ne renk giyersem giyeyim taktığımı farkettim haftalardır:) Çıkarken kızımı ve onun valizini hazırla derken üşeniyorum galiba. Bu da veda pozu olsun:)



4 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

harikasın....
bende tam bir deri ceket hastasıyım........
arada sırada banada gel...
se vgiler canım...

Serpil dedi ki...

teşekkür ederiim:)geliyorum sana acıktıkça:))

Adsız dedi ki...

merhaba çok hoş bir blog olmuş..
benim eşimde urfalı...bende karadenizliyim...yumurtalı çiğköftenin yumurtalarını ayırdığım sürece tadı hoşuma gidiyor...teyzem dediğinize göre sanırım sizde teyzeoğlunuzla evlenmişsiniz..eğer öyleyse urfalı birinin çiğköfte sevmemesi imkansız gibi birşey ...siz imkansızı başarmışsınız :)

Serpil dedi ki...

merhaba, ben de aksine yumurtalarını yiyorum sadece köftesini yiyemediğim için:) teyzem diye yazıyorum sürekli aslında eşimin teyzesi. urfayı evlenene kadar görmemiştim:)