22 Ocak 2012 Pazar

Parisss - 2

Paris gezimize devam ediyoruz.Bu arada Paris'in meşhur pazarlarını da gezdik,fotoğraf çekemedim ama orda:) Burada normal çantacılarda 40 - 50 milyon civarına satılabilecek bir çanta aldım örneğin,5 euroya. Asıl indirimler Ocak ayındaymış,gitme imkanı olanlara duyurulur.


Gezimize Notre Dame Katedraliyle başladık. Çok güzel bir yapıydı.


19. yy başlarında Paris şehir planlamacıları katedralin bakımsızlığından ötürü katedrali yıktırmak istemişler. Ünlü Fransız yazar Victor Hugo, halkın ilgisini çekmek için Notre Dame'ın Kamburu adlı romanını yazmış.

Ayrıca roman müzikale dönüştürülmüştür. Müzikalin ismi de Notre Dame de Paris'tir. Bu müzikalin Belle, Tu Vas Me Detruire, Déchire gibi şarkıları klasikleşmiş, romanla bütünleşmiş.


2 bebekle dolaşmaya devam:)


Şu görüntünün güzelliğine bakar mısınız.


Paris'te gezerken Sen Nehri sizi takipte, hep karşımıza çıkıyor ve çok güzel bir görüntü oluşturuyor.


Bir de buna bakın.


Burası da Kutsal Kalp Kilisesi. Şehrin en güzel yerlerinden bir tanesi. Çok güzel bir manzarası var, Paris'e tepeden bir bakış atabilirsiniz. 


Tepenin kenarında siyahi adamlar gösteri yapıyorlar.Ne kadar ilgi çekici olduğu ortada.


Kutsal Kalp Kilisesinin bulunduğu tepede Ressamlar Sokağı var, isterseniz portrenizi yaptırabilirsiniz. 



Kilisenin bulunduğu bu alanı gezmek de çok zevkli, ilerledikçe ara sokaklarda hediyelik eşya dükkanları, dondurmacı ve waffle alabileceğiniz yerler var. Biz dayanamayıp sırayla ikisinin de tadına baktık.:)
Akşama yurda dönüş vaktiii.:)

Hiç yorum yok: