10 Mayıs 2012 Perşembe

Beyaz Elbise - Kapalıçarşı

Geçen gün kızımı da alıp Eminönüne gittik. Her annenin tahmin edebileceği gibi ekşını bol bir maceraydı. Eminönünden Kapalıçarşı'ya gidene kadar arabasında ağladı. Yiyecek, oyuncak, ikna edemedik. Kapalıçarşıya girince aldım kucağıma. Alış o alış, eve dönene kadar nerdeyse hiç inmedi. Halasına gitmeyi de kabul etmedi. 
Kapalıçarşıda herkesin gönlünü fethetti, bayağı bir damat adayım oldu yani. Birisi yakasına nazar boncuğu taktı, başka biri nazar boncuklu bileklik hediye etti. Bize bırakın siz dolaşın diyenler falan. Ben ipekevi şallarına bakarken, o da zaten minik olan mekanı dağıttı. Satıcı da sağolsun çok kibar biri, baktım kızım yere atıyor o kaldırıyor. Bu arada çok fazla renk seçeneği yoktu şallarda, aradığım renkleri bulamadım. Yukarıdaki fotoğraf, bari biraz soluk alalım, ben de kollarımı dinlendireyim diye oturduğumuz Kahve Dünyasının oralarda çekildi.
Nuri Osmaniyedeki çok şık, kocaman bir halı-mücevherat satan bir mağazadayız, Asya sağolsun. Fotoğrafta göründüğü üzere, kızım burada da serseri mayın gibi dolandı durdu.Yolda başı boş gezen kızımı görüp seven amcalarından bir tanesine, altını değiştirebileceğim müsait bir yer var mı diye sordum, sağ olsun mağazalarına yönlendirdi. Fırsattan istifade birkaç fotoğraf çekelim dedim. Halı dokuma tezgahının başına oturmamı teklif etti adam.
Dışarıda kızımı zapt etmeye çalışırken fotoğraf çekmek zor olacaktı, burası çok iyi oldu. Bu arada sağda çerçeveli gördüğünüz minicik halının fiyatı sanırım 50 bin liraydı. Duvarları birbirinden şık halılar süslüyordu. İyi arka plan oldular böyle. 
Bir de Kahve dünyasında otururken İspanyol turistler vardı, kızımla kullandıkları dili bilemiyorum ama çok iyi anlaştılar. Asya sürekli Mama dedi. Kadın da beni gösterip onayladı,"ooh mama" diye. Kızımın da ingilizcesi olduğunu düşündü herhalde. En son  sahilde balık ekmek yiyip motora atladık.
Bir maceramız daha böyle sona erdi. Eve barınca 1 saat kadar uzandıktan sonra kendime geldim.

Beyaz elbisemi birkaç yıl önce Urfa'dan bir pasajdan almıştım. 
Hırka Bakırköy.
Şalım daha önce de çok gördüğünüz İpekevi su yeşili.
Kemer Forewer New.

Not: Anneme ne hediye alsam?:)



8 yorum:

güzel şeyler dükkanı dedi ki...

sakın ayakkabı alma :) tecrübeyle sabittir.hem anneme hem kayınvalideme ayakkabı aldım.pek memnun kalmadılar :)

Swotpisces dedi ki...

güzel fotolar ve şık bir kombin, sevgiler...

Unknown dedi ki...

''mama'' olayı sayesinde şu an suratımda kocamaaaan bir tebessüm var :))) yabancılarla ne kadar çok eş sesli kelimemiz var demi :) elbiseniz de çok şık gerçekten :)

Serpil dedi ki...

güzel şeyler dükkanı; bir de o var değil mi, benim annem de beğenmezse gayet belli eder yani:)

Swotpisces; teşekkür ederimm:)

Tembel Agasshi; öyle gerçekten:)) ayrıca teşekkür ederim.

Cici Butik dedi ki...

kombin hem sade hem şık olmuş. elektirikli diş fırçası olabilir braun marka eğer yoksa tabii. Annem de kayınvalidem de çok sevinmişlerdi..

Serpil dedi ki...

bizim EV; gerçekten mi? değişik bir hediye olmuş, bilmiyorumki..

Dünden Bugüne dedi ki...

Kombinleriniz çokkk hoş maşAllah :)
Mama'ya da çok güldümm yerler o şirin bebeğini ispanyollar :)

Serpil dedi ki...

Yasemin; teşekkür ederim:)İspanyollara kaptıracaktım bebişimi.