8 Mayıs 2012 Salı

Rengarenk !

Pek bir renkli gördüm kendimi.  Pazar günü derbileri izlemek için teyzemlerde toplandık. Tüm takımlardan ortaya karışık bir tablo vardı. Dolayısıyla kimse rahat rahat sevinip kızamadı. Centilmenlik mi kazandı diyelim. 
Bu tuniği görünce kısa kollu olmasına rağmen sevdim. Bol kesim, farklı tarz ve makul fiyat olunca almıştım hemen. Aslında 36 beden ama çok bol olunca rahat oldu. Üstü daha geniş, aşağıya doğru daralan bir model. Yağ yeşili mi deniyordu bu renge, bu sene var her yerde.

Bebeğimle sitede dolaştık biraz. Bir de oyuncağı sürüklemeye çalışırken beyhude elini tutma çabalarımı görüyorsunuz. Bazen giydirirken, kafasını sallayıp kızıyor, daha şimdiden,eh ne istediğini biliyor diyelim. Küçük kızlar çanta,kolye takıp takıştırmayı ne kadar çok seviyor. Kızımın da minicik boyuyla Hilal ablasının boyundan askılı çantasıyla dolaşması çok şirindi:)
Teyzemlerle hıdırellez konusu açılınca baktım hemen ufak bir ateş yakıvermişler. Biz de eksik kalmadık, atladık ateşin üstünden. Ama çok alçak uçuş yapmışım, pantolonumu ateş bir yaladı bence. Bu arada resimde seyirciler görünmüyor. Çocukken de mahallede yakılan tekerin üstünden atlardık. Bir de patates közlemelerimiz ve misket oyunlarımız meşhurdu. Bak şimdi çocukluğum aklıma geldi.

Üstümde gördüğünüz çoğu şey Herry, bu kez öyle denk gelmiş.

Rablerinin rızasını kazanmak arzusuyla sabrederler ve namazı dosdoğru kılarlar ve kendilerine verdiğimiz rızıklardan gizli ve açıkça Allah yolunda harcarlar. Çirkinlikleri güzelliklerle yok ederler. İşte bunlar, bu hayatın akibeti kendilerinin olacak olanlardır. (Ra'd - 22)




3 yorum:

Adsız dedi ki...

merhabalar...bu yorumu eleştirmek adına yazmadığımı belirtmek istiyorum öncelikle.paylaşımlarınızın en alt kısmında ayet paylaşmanızın sıralama açısından yanlış olduğunu düşünüyorum.ayrıca hıdrellez ateşiyle ayetin bir arada sunulması da yanlış.bu yorumu yayınlamanıza gerek yok sadece ilahiyat okumuş biri olarak bilgimi paylaşmak istedim.

Serpil dedi ki...

ilginize teşekkür ederim..ben ayetleri en alta yazarken,bir sıralama amacım yoktu,yeri önemli değil,belki birkaç kişi bile olsa hayra vesile olur, hiçbir şey olmasa ben yazmak için okumuş olurum diyordum ama en son onlar okunursa akılda o kalır diye düşündüm. başta ayet yazıp sonra farklı şeylerden bahsetmek garip olur diye.bilemiyorum..
hıdrellez konusunda, bazı gelenekler vardır,benim de şirke girer mi diye tereddüt edip yapmadığım. ama bu ateşin üstünden atlama meselesi çocukluğumdan beri bu zamanlarda yapılan bir eğlence benim için. bilmediğim başka bir anlamı mı var?
bu konular hassas tabi, belki ayetleri hiç yazmasam daha iyi olur.

Gurme Şirine dedi ki...

canım benim moooor çoook sevdiğim renkler arasındadır...
bi ara bende baştan aşağı mor kıyafetlerimle dolaşırdım ...
çevremde büyük ilgiye nden olmaştım...
o gün bugündür...
artık aynı rengi baştan aşağı giymiyotum...
farklı tonlarda tamamlıyorum...
yıpkı senin gibi :))
çok hoş bir giyim tarzı olmuş...
çok beğendim :)))
fikrine sağlık...
kocaman sevgiler canım...